90. سه نسبت برای تصمیم گیری : درصد سود ناویژه، نرخ گردش موجودی، تعداد روزهای انبارداری

برای مشاوره و خرید می توانید از طریق تلگرام، واتس آپ، روبیکا، سروش و بله با شماره 09106790876 با ما ارتباط برقرار کنید.

90. سه نسبت برای تصمیم گیری : درصد سود ناویژه، نرخ گردش موجودی، تعداد روزهای انبارداری

1393/09/10 4224 بازدید 0 دیدگاه
90. سه نسبت برای تصمیم گیری : درصد سود ناویژه، نرخ گردش موجودی، تعداد روزهای انبارداری

در یک واحد بازرگانی موجودی کالا مهمترین دارایی می باشد. واحدهای بازرگانی از چندین نسبت استفاده می کنند تا عملیات خودشان را ارزیابی کنند، از بین آنها، درصد سود ناخالص، نرخ گردش موجودی، و تعداد روزهای انبارداری را می توان نام برد.

درصد سود ناخالص

سود ناخالص (حاشیه سود) فروش خالص منهای بهای تمام شده کالاهای فروش رفته می باشد. واحدهای بازرگانی تلاش می کنند تا درصد سود ناخالص (همچنین درصد حاشیه سود نیز نامیده می شود)، را افزایش دهند، درصد سود ناخالص به شیوه زیر محاسبه می شود:

درصد سود ناخالص یکی از مواردی است که به جهت بررسی سودآوری، به دقت بررسی می شود. یک افزایش کم در درصد سود ناخالص جاری نسبت به مقدار مشابه سال قبل، می تواند یک نشانه مهم در افزایش درآمدها باشد. در مقابل، یک کاهش کوچک در درصد سود ناخالص سال جاری نسبت به مقدار مشابه در سال قبل، می تواند نشانه مشکل باشد.

نرخ گردش موجودی کالا (میزان گردش موجودی کالا)

مالکان و مدیران تلاش می کنند تا بسرعت موجودی کالا را به فروش برسانند، زیرا، موجودی کالا تا زمانیکه فروخته نشود سودی ایجاد نمی کند. از این گذشته، کالاهایی که به سرعت بفروش می رسند، کمتر احتمال دارد که کهنه و بی ارزش شوند. هر چقدر کالاها سریعتر بفروش برسند، درآمدها افزایش پیدا می کنند. علاوه بر این، کالاهای بیشتر، به معنای هزینه انبارداری بیشتر می باشد، ریسک بیشتری برای از دست دادن آنها وجود دارد، و حق بیمه بالاتری نیز شامل آنها می گردد. بنابراین، شرکتها، سعی می کنند تا سطوح موجودی کالای خود را مدیریت کنند، مانند کالاهایی که برای پاسخگویی به درخواستهای مشتریان مورد نیازند، تا از این طریق از راکد ماندن سرمایه بر روی کالاهایی که در قفسه های انبار خاک می خورند، جلوگیری شود. گردش موجودی، معیاری برای سنجش این مطلب است که به چه سرعتی یک کالا به فروش می رسد. و به روش زیر محاسبه می گردد:

نرخ گردش موجودی هر چه بالاتر باشد، مطلوبتر است، و افزایش در نرخ گردش موجودی معمولآ به معنای سود بیشتر می باشد.

تعداد روزهای انبارداری

یکی دیگر از معیارهای کلیدی، نسبت تعداد روزهای انبارداری می باشد. این نسبت، میانگین تعداد روزهایی است که کالاها در انبار نگهداری می شوند و به روش زیر محاسبه می شود:

همانطور که پیشتر گفته شد، شرکتها سعی می کنند تا سطوح موجودی کالایشان را مدیریت کنند، مانند کالاهایی که برای پاسخگویی به درخواستهای مشتریان کافی می باشند تا بدون اینکه مبالغ زیادی از موجودی کالا در انبارها انباشته گردد بتوانند پاسخگوی مشتریانشان نیز باشند. به نظر می رسد، شرکت موزیک گرک، تقریبآ 5 ماه موجودی کالاهایش در انبار باقی می مانند، که مقدار بیش از حدی به نظر می رسد. و نیازمند سرمایه گذاری بیشتری می باشد. اما به نظر میرسد که اگر شرکت موزیک گرک سطح موجودیهایش را کاهش دهد بازهم می تواند بخوبی پاسخگوی نیاز مشتریانش باشد.

نکته کلیدی

نسبت ها یک روش جایگزین هستند که می توان توسط آنها این موضوع را که چگونه شرکتها داراییهایشان را مدیریت می کنند، اندازه گیری نمود.




  • آموزش حسابداری نکته :

    آموزش حسابداری : ترجمه توسط راهکار سافت

    این آموزش از سری آموزشهای حسابداری سایت راهکار سافت می باشد. این آموزشها در واقع برگردانی می باشد از کتاب Accounting که یکی از بهترین منابع آموزشی حسابداری در جهان می باشد.


درس قبلی درس بعدی

دیدگاه ها(0)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

قبل از ثبت دیدگاه بخوانید : بخش نظرات صرفا برای درج دیدگاه های شماست و کارشناسان راهکار در بخش دیدگاه ها پاسخگوی سوالات نیستند.


برای ورود به تالارهای گفتمان پشتیبانی راهکار جهت پرسیدن سوالات اینجا کلیک کنید

حتما بخوانید (اطلاعیه های مهم)

بخش نظرات صرفا برای درج دیدگاه های شماست و کارشناسان راهکار در بخش دیدگاه ها پاسخگوی سوالات نیستند.

اگر سوالی در ارتباط با آموزشها یا پشتیبانی دارید فقط از طریق تالارهای گفتمان پشتیبانی راهکار مطرح نمایید.

درباره راهکار سافت

راهکار سافت بزرگترین تولید کننده نرم افزارهای رایگان مالی و اداری در کشور می باشد.

نرم افزارهای رایگان راهکار به هیچ عنوان محدودیتی ندارند و نسخه های کامل آنها جهت دانلود در سایت قرار داده شده است.

شدیدا اعتقاد داریم اعمال محدودیتهایی از نوع محدودیت زمانی، یا محدودیت بر روی تعداد اسناد ثبت شده و اساسا هر نوع محدودیتی که به کاربران اطلاع رسانی نشده باشد، کاری غیر اخلاقی و غیر حرفه ای می باشد و شما هیچ شرکت معتبر نرم افزاری را در دنیا نخواهید یافت که با این شیوه غیر اخلاقی موفق شده باشد.

سیاست کلی راهکار سافت بر کسب درآمد از فروش مستقیم نرم افزارها نمی باشد و این نگرانی که در آینده نرم افزارهای رایگان ممکن است پولی ارائه شوند در اینجا وجود ندارد.

برای تامین هزینه های تولید، توسعه و همینطور پشتیبانی نرم افزارهای رایگان راهکار، امکانات بیشتر و اضافی در قالب نسخه های بروز رسانی با قیمتهای بسیار کم و ناچیز به کاربران ارائه می گردد.

خرید امکانات بیشتر که در نسخه های بروز رسانی ارائه می شوند، به هیچ عنوان اجباری نیست و عدم خرید این نسخه های بروز رسانی به هیچ وجه باعث از کار افتادن نسخه های رایگان نمی گردد.