82. نسبتهای حسابداری

برای مشاوره و خرید می توانید از طریق تلگرام، واتس آپ، روبیکا، سروش و بله با شماره 09106790876 با ما ارتباط برقرار کنید.

82. نسبتهای حسابداری

1393/08/28 3003 بازدید 0 دیدگاه
82. نسبتهای حسابداری

حسابداری طراحی شده است تا اطلاعاتی را تهیه کند که صاحبان کسب و کارها، مدیران، و وام دهندگان توسط آن اطلاعات تصمیم گیری کنند. یک بانک با توجه به اینکه به کسب و کارها وام می دهد باید بتواند پیش بینی کند که آیا کسب و کار وام گیرنده می تواند اقساط وامش را بپردازد یا نه. اگر شرکت اسمارت تاچ در حال حاضر مقدار زیادی بدهی داشته باشد، نسبت به زمانیکه هیچ بدهی ندارد، باز پرداخت اقساطش را راحتتر می تواند انجام بدهد. برای اندازه گیری وضعیت مالی یک کسب و کار، تصمیم گیرندگان از نسبتهای مالی استفاده می کنند که این نسبتها را از روی صورتهای مالی یک شرکت محاسبه می کنند. دو تا از نسبتهای مالی که به طور گسترده توسط تصمیم گیرندگان استفاده می شوند، نسبت جاری و نسبت بدهی می باشند.

نسبت جاری

نسبت جاری توانایی یک شرکت در پرداخت بدهیهایش توسط داراییهایش را اندازه گیری می کند. این نسبت به شکل زیر محاسبه می گردد:

یک شرکت ترجیح می دهد تا نسبت جاری بالایی داشته باشد چون معنای آن اینست که آن شرکت داراییهای جاری زیادی برای پرداخت بدهیهایش دارد. یک نسبت جاری که نسبت به دوره مالی قبل دارای افزایش باشد نشان می دهد که در وضعیت توانایی باز پرداخت بدهیهای آن شرکت بهبود حاصل گشته است. در مقابل یک نسبت جاری که نسبت به دوره مالی قبل دچار کاهش شده باشد اخطاری است مبنی بر اینکه توانایی بازپرداخت بدهیهای شرکت رو به زوال است (بدتر شده است). نسبت جاری شخصی شما برابر است با مانده حساب بانکی شما (داراییهای جاری شما) تقسیم بر صورتحسابهای ماهیانه شما (بدهیهای جاری شما).

یک قاعده کلی

یک نسبت جاری قوی می تواند 1.5 باشد، که نشان می دهد یک شرکت به ازاء هر 1$ بدهی جاری 1.5$ دارایی جاری دارد. نسبت جاری 1 نسبتی پایین و مخاطره آمیزی در نظر گرفته می شود.

نسبت بدهی

نسبت بدهی، توانایی کلی یک سازمان برای پرداخت کل بدهیهایش را اندازه گیری می کند. نسبت بدهی به شکل زیر محاسبه می شود:

نسبت بدهی، نشان می دهد که چه میزان از داراییهای یک شرکت ، توسط بدهیها تامین مالی شده اند. یک نسبت بدهی پایین، امن تر از یک نسبت بدهی بالا می باشد. چرا؟ زیرا یک شرکت با بدهیهای کمتر، معمولآ نیاز به پرداخت کمتری دارد و احتمال اینکه به مشکلات مالی بر بخورد کمتر می باشد. نسبت بدهی شخصی شما، تمام بدهیهای شما تقسیم بر تمام داشته های شما می باشد.

یک قاعده کلی

یک نسبت بدهی زیر 0.6 یا 60% ، در مورد اکثر کسب و کارها نسبت امنی به شمار می آید، این نسبت بدهی نشان می دهد که شرکت به ازاء هر 1$ دارایی 0.6$ بدهی دارد. یک نسبت بدهی بالای 0.8 یا 80% روی مرز ریسک پر خطر قرار دارد.



نکته کلیدی

نسبت جاری توانایی نقدینگی را در طول یک سال، بوسیله مقایسه داراییهای جاری با بدهیهای جاری اندازه گیری می کند. نسبت بدهی، توانایی پرداخت بدهیها را در بلند مدت بوسیله تمامی بدهیها با تمامی داراییها اندازه گیری می کند. نسبتهای مالی مختلف، زوایای مختلفی از سلامت مالی یک کسب و کار را نشان می دهند.




  • آموزش حسابداری نکته :

    آموزش حسابداری : ترجمه توسط راهکار سافت

    این آموزش از سری آموزشهای حسابداری سایت راهکار سافت می باشد. این آموزشها در واقع برگردانی می باشد از کتاب Accounting که یکی از بهترین منابع آموزشی حسابداری در جهان می باشد.


درس قبلی درس بعدی

دیدگاه ها(0)

دیدگاه خود را ثبت کنید:

قبل از ثبت دیدگاه بخوانید : بخش نظرات صرفا برای درج دیدگاه های شماست و کارشناسان راهکار در بخش دیدگاه ها پاسخگوی سوالات نیستند.


برای ورود به تالارهای گفتمان پشتیبانی راهکار جهت پرسیدن سوالات اینجا کلیک کنید

حتما بخوانید (اطلاعیه های مهم)

بخش نظرات صرفا برای درج دیدگاه های شماست و کارشناسان راهکار در بخش دیدگاه ها پاسخگوی سوالات نیستند.

اگر سوالی در ارتباط با آموزشها یا پشتیبانی دارید فقط از طریق تالارهای گفتمان پشتیبانی راهکار مطرح نمایید.

درباره راهکار سافت

راهکار سافت بزرگترین تولید کننده نرم افزارهای رایگان مالی و اداری در کشور می باشد.

نرم افزارهای رایگان راهکار به هیچ عنوان محدودیتی ندارند و نسخه های کامل آنها جهت دانلود در سایت قرار داده شده است.

شدیدا اعتقاد داریم اعمال محدودیتهایی از نوع محدودیت زمانی، یا محدودیت بر روی تعداد اسناد ثبت شده و اساسا هر نوع محدودیتی که به کاربران اطلاع رسانی نشده باشد، کاری غیر اخلاقی و غیر حرفه ای می باشد و شما هیچ شرکت معتبر نرم افزاری را در دنیا نخواهید یافت که با این شیوه غیر اخلاقی موفق شده باشد.

سیاست کلی راهکار سافت بر کسب درآمد از فروش مستقیم نرم افزارها نمی باشد و این نگرانی که در آینده نرم افزارهای رایگان ممکن است پولی ارائه شوند در اینجا وجود ندارد.

برای تامین هزینه های تولید، توسعه و همینطور پشتیبانی نرم افزارهای رایگان راهکار، امکانات بیشتر و اضافی در قالب نسخه های بروز رسانی با قیمتهای بسیار کم و ناچیز به کاربران ارائه می گردد.

خرید امکانات بیشتر که در نسخه های بروز رسانی ارائه می شوند، به هیچ عنوان اجباری نیست و عدم خرید این نسخه های بروز رسانی به هیچ وجه باعث از کار افتادن نسخه های رایگان نمی گردد.